Hernekeitto tuoreherneistä

Tuorehernekeitto on hienostunut versio perinteisestä hernekeitosta. Erinomainen alkuruoka, mutta tämä keitto toimii myös arkiruokana rapean leivän parina.

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 iso sipuli

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • 700 g pakasteherneitä

  • 1 kpl kasvisliemikuutio

  • 7 dl vettä

  • minttua tai lehtipersiljaa

  • mustapippuria

  • ranskankermaa halutessaan

Valmistus

Vaihe 1

Kaada öljy kattilaan. Hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä.

Vaihe 2

Kaada kattilaan kasvisliemi ja herneet. Lisää minttu, lehtipersilja tai vaikkapa basilika mukaan. Keitä kiehuvaksi ja anna poreilla noin 5 minuuttia.

Vaihe 3

Nosta kattila liedeltä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Vaihe 5

Tarjoile krutonkien kanssa. Koristeeksi voit myös jättää muutaman herneen sekä yrttejä.

Vinkki

Ranskankerma sopii keittoon myös erinomaisesti. Kun keitto on lautasella lisää lusikallinen ranskankermaa siihen ja koristele.