French toast -croissantit uunissa

Herkullinen ja helppo jälkiruoka ranskalaiseen tyyliin. French toast ja tehty vielä croissanteista. On itsestään selvyys, että tämä herkku ei voi epäonnistua.

Ainekset

  • 4 munaa

  • 2,5 dl maitoa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 0,5 tl kanelia

  • 0,5 tl suolaa

  • 6 keskikokoista croissanttia

  • 3 rkl siirappia

  • 50 g voita

Valmistus

Vaihe 1

Voitele uunivuoka ruokaöljyllä tai voilla.

Vaihe 2

Vatkaa suuressa kulhossa munat, maito, sokeri, vanilja, kaneli ja suola.

Vaihe 3

Halkaise croissantit vaakasuoraan. Laita croissantien alapuolet uunivuoan pohjalle. Kaada reilu puolet munamaito- seoksesta niiden päälle. Kaada siirappi croissanttien päälle.

Vaihe 4

Lisää loput croissantit alapuolien päälle ja kaada jäljellä oleva munamaitoseos päälle. Peitä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi tai vaikka koko yöksi.

Vaihe 5

Ota astia jääkaapista noin 30 minuuttia ennen kuin laitat astian uuniin, jotta kylmä pääsee pois. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaihe 6

Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi ja laita croissainttien päälle.

Vaihe 7

Paista 45-50 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kullanvärisiä. Jos croissanttien yläosat alkavat ruskistaa liian nopeasti, peitä astia löysästi foliolla.

Vaihe 8

Tarjoile french toast-croissantit tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kera.