Punaviinihilloke

+ juustot

Punaviinihilloke sopii erinomaisesti juustojen pariksi. Tämä on myös ihana lahjaidea kylään viemiseksi.

Tarjoile ihanien rosmariinikeksien kanssa. Reseptin löydät myös Chef’s Tablen nettisivuilta.  

Ainekset

  • 3 kpl punasipulia

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1,5 dl punaviiniä

  • 1/2 dl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 1/3 rkl tuoretta timjamia

  • 1/2 tuore chili

  • 1 kpl valkosipulin kynsi

  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistus

Vaihe 1

Kuori punasipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita punasipulit ja siivuta ne ohueksi.

Vaihe 2

Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi.

Vaihe 3

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja nestettä on jäljellä vain hieman (noin 30 min). Hilloke tiivistyy jäähtyessään, joten älä keitä kaikkea nestettä pois.

Vaihe 4

Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Juustojen valinta

Valitse kaupasta kolme juustoa (isommalle porukalle useampia). Valitse kovia ja pehmeitä juustoja. Esimerkiksi pitkään kypsytetty emmental, cheddar, kermajuusto ja homejuustot.

Muista nostaa juustot lämpeämään pöydälle hyvissä ajoin ennen tarjoilua.