Rosmariini

keksit

 

”Yritän aina keksiä keinoja lisätä makeisiin ruokiin sellaisia yrttejä, joita tyypillisesti käytetään suolaisissa ruoissa” kertoo Pipsa. Ja sillä tavalla on nämä keksit syntyneet.

Ainekset

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl fariinisokeria

  • 2 tl tuoretta rosmariinia

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl mantelilastuja

  • (1 rkl vettä)

    Vegaaniset keksit saat, kun vaihdat voin vegaaniseen margariiniia

 

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita voi ja sokeri vatkaimella.

Vaihe 2

Silppua rosmariini pieneksi ja sekoita se jauhoihin. Lisää joukkoon vielä mantelilastut.

Vaihe 3

Sekoita jauhoseos voiseokseen ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä.

Vaihe 4

Tee taikinasta pallo ja laita se leivinpaperin päälle. Peitä taikina toisella leivinpaperin palalla ja litistä.

Vaihe 5

Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi (säilyy pidempään, mutta <siinä tapauksessa peitä kelmulla).

Vaihe 6

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaihe 7

Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotilla paloja.

Vaihe 8

Paista uunissa noin 10 minuuttia.