Rosmariini
keksit
”Yritän aina keksiä keinoja lisätä makeisiin ruokiin sellaisia yrttejä, joita tyypillisesti käytetään suolaisissa ruoissa” kertoo Pipsa. Ja sillä tavalla on nämä keksit syntyneet.
Ainekset
- 100 g pehmeää voita
-
1 dl fariinisokeria
-
2 tl tuoretta rosmariinia
-
2,5 dl vehnäjauhoja
-
1 dl mantelilastuja
-
(1 rkl vettä)
Vegaaniset keksit saat, kun vaihdat voin vegaaniseen margariiniia

Valmistus
Vaihe 1
Sekoita voi ja sokeri vatkaimella.
Vaihe 2
Silppua rosmariini pieneksi ja sekoita se jauhoihin. Lisää joukkoon vielä mantelilastut.
Vaihe 3
Sekoita jauhoseos voiseokseen ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä.
Vaihe 4
Tee taikinasta pallo ja laita se leivinpaperin päälle. Peitä taikina toisella leivinpaperin palalla ja litistä.
Vaihe 5
Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi (säilyy pidempään, mutta <siinä tapauksessa peitä kelmulla).
Vaihe 6
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vaihe 7
Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotilla paloja.
Vaihe 8
Paista uunissa noin 10 minuuttia.