Tomaatti-sipulisalaatti
Raaka sipuli turruttaa makuaistin ja maistuu suussa tuntikausia. Kun tainnutat sipulin helpolla niksillä, se onkin mitä ihanin mauste ja lisä moneen ruokaan. Kuten tähän tuttuun salaattiin.
Ainekset
-
1 dl valkoviinietikka
-
hyppysellinen suolaa
-
1 tl sokeria
-
½ keltasipuli ohuina siivuina
-
3 punaista tomaattia
-
3 keltaista tomaattia
-
½ dl oliiviöljyä
-
1 pieni nippu tilliä
-
mustapippuria

Valmistus
Vaihe 1
Sekoita viinietikka, suola ja sokeri pienessä kulhossa niin, että suola ja sokeri sulavat viinietikkaan.
Vaihe 2
Marinoi sipulisiivuja viinietikkaseoksessa 10-15 min.
Vaihe 3
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja yhdistä ne isossa kulhossa sipulien ja marinadin kanssa. Lisää oliiviöljy ja mausta tillillä sekä mustapippurilla.