Tomaatti-sipulisalaatti

Raaka sipuli turruttaa makuaistin ja maistuu suussa tuntikausia. Kun tainnutat sipulin helpolla niksillä, se onkin mitä ihanin mauste ja lisä moneen ruokaan. Kuten tähän tuttuun salaattiin.

Ainekset

  • 1 dl valkoviinietikka

  • hyppysellinen suolaa

  • 1 tl sokeria

  • ½ keltasipuli ohuina siivuina

  • 3 punaista tomaattia

  • 3 keltaista tomaattia

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 1 pieni nippu tilliä

  • mustapippuria

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita viinietikka, suola ja sokeri pienessä kulhossa niin, että suola ja sokeri sulavat viinietikkaan.

Vaihe 2

Marinoi sipulisiivuja viinietikkaseoksessa 10-15 min.

Vaihe 3

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja yhdistä ne isossa kulhossa sipulien ja marinadin kanssa. Lisää oliiviöljy ja mausta tillillä sekä mustapippurilla.