Nizzalainen
salaatti
Tämä salaatti on yksi niistä, jonka raaka-aineista kiistellään. Sikken mielipide on, että tärkeintä on että, mukana on perunaa, papuja laadukasta tonnikalaa ja kananmunaa. Kastikkeen tulee myös maistua!
Ainekset
KASTIKE
-
1 dl valkoviinietikkaa
-
1 ½ dl oliiviöljyä
-
1 tl Dijon sinappia
-
1 tl sokeria
-
suolaa ja mustapippuria
SALAATTI
-
4 kananmunaa
-
250 g vihreitä papuja
-
4 kiinteää perunaa
-
3 porkkanaa
-
8 luumutomaattia
-
2 prk espanjalaista tai italialasta purkkitonnikalaa
-
80 g purkki sardelleja oliiviöljyssä
-
1 salaatinkerä valintasi mukaan
-
1 prk provencelaisia kivellisiä oliiveja

Valmistus
Vaihe 1
Kaada viinietikka suureen kulhoon ja lisää suola, sokeri ja sinappi. Vispaa reilusti. Lisää mustapippuri ja oliiviöljy koko ajan vispaten.
Vaihe 2
Keitä kananmunat koviksi. Laita ne kylmään veteen ja kuori ne. Leikkaa neljään osaan.
Vaihe 3
Poista pavuista päät, joilla ne kiinnittyvät oksaan. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa suolavedessä. Jätä purutuntuma.
Vaihe 4
Keitä perunat ja porkkanat. Leikkaa lohkoiksi. Lisää pavut, perunat ja porkkanat vielä lämpiminä kastikkeeseen. Näin ne maustuvat siinä.
Vaihe 5
Leikkaa tomaatit suupaloiksi, pilko salaatti ja lisää muiden joukkoon. Lisää myös toinen purkki tonnikalaa (kaada öljy pois).
Vaihe 6
Sekoita aineksia varovasti kulhossa ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaihe 7
Valuta sardellipurkista öljy pois, kuivaa sardellit talouspaperille ja kaada päälle hiukan hyvää oliiviöljyä.
Vaihe 8
Lisää kananmunat salaatin päälle ja laita sardellit kananmunien päälle. Lisää toinen purkki tonnikalaa ja oliivit juuri ennen tarjoilua.