Nizzalainen

salaatti

Tämä salaatti on yksi niistä, jonka raaka-aineista kiistellään. Sikken mielipide on, että tärkeintä on että,  mukana on perunaa, papuja laadukasta tonnikalaa ja kananmunaa. Kastikkeen tulee myös maistua!

Ainekset

KASTIKE

  • 1 dl valkoviinietikkaa

  • 1 ½ dl oliiviöljyä

  • 1 tl Dijon sinappia

  • 1 tl sokeria

  • suolaa ja mustapippuria

SALAATTI

 

  • 4 kananmunaa

  • 250 g vihreitä papuja

  • 4 kiinteää perunaa

  • 3 porkkanaa

  • 8 luumutomaattia

  • 2 prk espanjalaista tai italialasta purkkitonnikalaa

  • 80 g purkki sardelleja oliiviöljyssä

  • 1 salaatinkerä valintasi mukaan

  • 1 prk provencelaisia kivellisiä oliiveja

Valmistus

Vaihe 1

Kaada viinietikka suureen kulhoon ja lisää suola, sokeri ja sinappi. Vispaa reilusti. Lisää mustapippuri ja oliiviöljy koko ajan vispaten.

Vaihe 2

Keitä kananmunat koviksi. Laita ne kylmään veteen ja kuori ne. Leikkaa neljään osaan.

Vaihe 3

Poista pavuista päät, joilla ne kiinnittyvät oksaan. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa suolavedessä. Jätä purutuntuma.

Vaihe 4

Keitä perunat ja porkkanat. Leikkaa lohkoiksi. Lisää pavut, perunat ja porkkanat vielä lämpiminä kastikkeeseen. Näin ne maustuvat siinä.

Vaihe 5

Leikkaa tomaatit suupaloiksi, pilko salaatti ja lisää muiden joukkoon. Lisää myös toinen purkki tonnikalaa (kaada öljy pois).

Vaihe 6

Sekoita aineksia varovasti kulhossa ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaihe 7

Valuta sardellipurkista öljy pois, kuivaa sardellit talouspaperille ja kaada päälle hiukan hyvää oliiviöljyä.

Vaihe 8

Lisää kananmunat salaatin päälle ja laita sardellit kananmunien päälle. Lisää toinen purkki tonnikalaa ja oliivit juuri ennen tarjoilua.