Punaviinissa maseroidut mansikat, marenkia ja halvaa

Ainekset

 

    • 500g mansikoita

    • 2,5 dl punaviiniä

    • 2,5 dl sokeria

    • 100 g halvaa

    • 100 g marenkia

    • tuoretta minttua

    • muutama rouhaisu mustapippuria

Käytimme reseptissä kaupan marenkeja, jotta resepti valmistuu nopeasti ja helposti. 

Tämä on erinomainen resepti kesällä valmistaa vaikkapa veneellä tai mökillä.

Talvella ulkomaiset mansikat saavat upean maun punaviini-sokerisiirapista. 

Valmistus

Vaihe 1

Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan.

Vaihe 2

Sekoita kattilassa punaviini ja sokeri. Kiehauta mutta älä anna kiehua ettet hukkaa viinin aromeja!

Vaihe 3

Anna jäähtyä vähintään vartin verran.

Vaihe 4

Laita mansikat punaviiniin ja sekoita. Laita kulho jääkappiin ja anna maustua noin tunnin verran. Älä anna olla liian kauaa ettei marjat mene mössöksi!

Vaihe 5

Annostele mansikat annoskulhoihin. Murusta päälle halva ja koristele marengilla ja mintulla.

Vaihe 6

Halutessasi voit rouhaista päälle vielä hieman mustapippuria.