Punaviinissa maseroidut mansikat, marenkia ja halvaa
Ainekset
-
500g mansikoita
-
2,5 dl punaviiniä
-
2,5 dl sokeria
-
100 g halvaa
-
100 g marenkia
-
tuoretta minttua
-
muutama rouhaisu mustapippuria
Käytimme reseptissä kaupan marenkeja, jotta resepti valmistuu nopeasti ja helposti.
Tämä on erinomainen resepti kesällä valmistaa vaikkapa veneellä tai mökillä.
Talvella ulkomaiset mansikat saavat upean maun punaviini-sokerisiirapista.

Valmistus
Vaihe 1
Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan.
Vaihe 2
Sekoita kattilassa punaviini ja sokeri. Kiehauta mutta älä anna kiehua ettet hukkaa viinin aromeja!
Vaihe 3
Anna jäähtyä vähintään vartin verran.
Vaihe 4
Laita mansikat punaviiniin ja sekoita. Laita kulho jääkappiin ja anna maustua noin tunnin verran. Älä anna olla liian kauaa ettei marjat mene mössöksi!
Vaihe 5
Annostele mansikat annoskulhoihin. Murusta päälle halva ja koristele marengilla ja mintulla.
Vaihe 6
Halutessasi voit rouhaista päälle vielä hieman mustapippuria.