Sikken ja Pipsan resepti talviglögiin

 

Ainekset

 

    • 1 luomuapelsiini

    • 1 luomumandariini

    • 1 dl vettä

    • 0,5 dl sokeria

    • 0,75 l Chef’s Table -punaviiniä

    • 4 kokonaista kardemummaa

    • 3 kokonaista neilikkaa

    • 2 tähtianista
    • 4 kanelitankoa
    • 3 kokonaista mustapippuria

 

Valmistus

Vaihe 1

Pese ja viipaloi appelsiini ja mandariini. 

Vaihe 2

Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on liuennut.

Vaihe 3

Lisää kattilaan loput ainekset ja lämmitä glögi lähes kiehuvaksi. 

Vaihe 4

Kattilan voi jättää liedelle pidemmäksikin aikaa, jolloin glögistä tulee mausteisempaa.

Vaihe 5

Tarjoile ja nauti parhaassa seurassa.