Chef’s Table Sikke & Pipsa

Rakkaudesta hyvään viiniin syntynyt Chef’s Table punaviini on oiva muistutus siitä, että viini on parhaimmillaan hyvässä seurassa nautittuna, se sopii moneen makuun ja on erinomainen laadultaan.

YHTEISTYÖ

Sikke Sumari ja Pipsa Hurmerinta ovat yhdessä tutustuttaneet suomalaisia keittiöidensä saloihin muun muassa helsinkiläisen Sikke’s-ravintolan, keittokirjojen ja tv-ohjelmien kautta. Nyt näille keittiön kuningatarten maistuville resepteille on luotu omat Chef’s Table -viinit. Chef’s Table -viinit vat ylistys rennolle, ranskalaiselle keittiölle ja elämänilolle. Viinit on toteutettu yhdessä Hedon Oy:n kanssa.

EKOLOGINEN PAKKAUS 

Kun puhutaan viinintuotannosta, merkittävimmät ilmastovaikutukset syntyvät pakkauksen, etenkin lasipullon, valmistuksesta. Mitä  kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös viinin hiilijalanjälki. Hanapakkaus on myös kevyempi ja kestävämpi kuin lasipullo, joten se on loistava valinta esimerkiksi piknikille, veneilyyn ja mökille.

TYYLIKÄS  JA LAADUKAS VIINI

Alkon valikoimaan tullut ranskalainen Chef’s Table Sikke & Pipsa on hyvä esimerkki siitä, että laatua tulee laatikossa Lähtökohtana oli luoda laadukas viini, joka sopii nautiskeluun, illallispöytään ja ruoanlaittoon. Täyteläinen, makutyypiltään mehevä ja hilloinen punaviini sopii loistavasti Siken ja Pipsan reseptien pariksi. Valkoviini on kuiva, vivahteikas ja raikkaan hapokas ja on erinomainen valinta kalaruokien ja salaattien pariksi – sekä tietysti seurusteluun. 

Tietoa punaviinistä

Alkuperä

Viini on ranskalainen ja se tulee eteläiseltä Languedoc-Roussillonin alueelta. Vuosikerta on 2019 ja viini on vegaaninen. 

U

Rypäleet

Viini on tehty Cabernet Sauvignon, Syrah ja Marselan rypäleistä.

Väri ja tuoksu

Väri on syvän rubiininpunainen. Tuoksussa on hurmaavaa punaista marjaa. 

Maku

Täyteläinen, makutyypiltään mehevä ja hilloinen viini sopii loistavasti Siken ja Pipsan reseptien pariksi. Maussa on myös mukava mausteisuus.

Hinta

Tuote löytyy Alkon valikoimasta ja maksaa 34,88 € 

Ruokasuositukset

Seurustelun lisäksi se on monipuolinen kumppani ruoalle. Kokeile viiniä rohkeasti pataruokien, grilliherkkujen ja kermaisten pastojen kanssa. Myös erilaisten tapasten kanssa viini toimii hyvin ja on täydellinen pari varsinkin pizzalle!

Pakkaus

Hanapakkauksen hiilijalanjälki on pienempi kuin lasipullossa. Toisin kuin moni uskoo, viinin laatu ei hanapakkauksesta missään nimessä kärsi, sillä se esimerkiksi suojaa viiniä valolta paremmin kuin lasipullo.

h

Chef's Table Sikke & Pipsa

Chef’s Table on ensimmäinen, tunnettujen kasvojen tähdittämä viini, jollaista Alko etsi vakiovalikoimaansa. Tuotemerkin omistaa Hedon Oy.